Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Urban Violence

U petak, 24. Jula u Galeriji Izba u 20 časova biće otvorena izložba plakata A3 formata na temu urbanog nasilja u organizaciji Saveza za alternativno stvaralaštvo "Kulturanova" i "A3.Format" grupe.

 


A3.Format: Urban Violence


Nasilje,.....nasilje u porodici, nasillje u školi, maloletničko nasilje, nasilje na ulici, nasilje na sportskim dešavanjima,političko nasilje, vizuelno nasilje, medijsko nasiljena televiziji, na internetu, u video igrama, nasilje........


Teško je pobrojati sve oblike nasilja. Ovo su samo najčešći vidovi iste pojave koja je, nažalost sastavni defekt modernog društva. Zato smo se odlučli da pokrenemo jasnu kampanju protiv svih vidova nasilja i krenemo sa serijom radionica i izložbi na temu koja je nama najbliža, vizualno, medijsko nasilje u urbanom okruženju, A3.Format: «Urbano Nasilje».


Izložba A3.Format: Urban Violence se realizuje u koprodukciji Saveza za alternativno stvaralaštvo "Kulturanova" i "A3.Format" grupe. Sastoji se od radova pristiglih iz svih delova sveta na temu urbanog nasilja. Putem konkursa koji je bio organizovan na sajtu A3.Format grupe (a3format.org) od aprila do kraja jula 2009, prikupljeno je više od 50 radova na zadatu temu, od kojih će najbolji biti prezentovani u formi A3 postera. Ovo je ujedno i jedna od završnih faza "Urban Violence" kampanje, koja je pored pomenutog obuhvatila i predavanja, radionice i izložbe u Srbiji, Holandiji,Sloveniji i Belgiji.


Datum objavljivanja: 22.07.2009.