Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Urban Incubator:Belgrade

Prva Generalna skupština nezavisne asocijacije Urban Incubator:Belgrade


 


"Mi smo srećni, mi smo ponosni i mi smo ovde u Savamala ZA nešto, a ne protiv nečega ..."



 Axel Humpert



Upravo ovom rečenicom je gospodin Axel Humpert-kurator programske godine 2013, a sada ispred Nadzornog odbora novoosnovane Urban Incubator:Belgrade asocijacije, izrazio ono što su mnogi prisutni osećali: prva Generalna skupština je nastavak uspešne priče koja je počela tačno pre godinu dana kada je, 23. Marta 2013. Godine, programska godina projekta Urban Incubator:Belgrade zvanično bila otvorena.



Zajedno sa Ivanom Kucinom, docentom Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, arhitektama I autorima projekta “Modela za Savamalu”-Majom Popović i Bobom Stanićem, Axel je danas, član Nadzornog odbora nezavisne nevladine organizacije registrovane u Srbiji.



Mladi članovi timova i aktivisti sa prethodnih projekata Urban Inkubator-a preuzeli su najaktivniju ulogu u Upravnom odboru koji je sada izabran po prvi put. Nikola Marković, bivši Urban inkubator menadžer projekta, a sada, vodeći se zvaničnim  obavezama, predsednik asocijacije Urban Incubator:Belgrade, predstavio je "Koncept 2014": šest projektnih ideja, odabranih od strane nadzornog odbora, koje će  od 15. aprila nastaviti ili započeti sa novim aktivnostima u Savamali – koristeći prostore kao što su studio u Kraljevića Marka broj 8, studio u Cnagorskoj broj 5, Gavrila Principa broj 2 I , naravno, Španske kuće.



 Među njima je projekat-Buduća Savamala koji nastavlja sa radom na svom web projektu:"Crowdsourcing a City´s vision"; časopis-KAMENZIND sa još dva planirana izdanja; Nova Kolekcija-projekat studenata umetnosti koji sada otključavaju- zbog zatvaranja Muzeja savremene umetnosti u Beogradu - nedostupnu prošlost Srpske Umetničke Istorije; razne "City Guerilla" inicijative kao nastavak uspešnih inicijativa prethodne generacije Goethe- Gerilaca; " Urban Incubator hosting ... " programska linija I drugi.



Zajedno sa ovim projektima u okviru svoje nove organizacione forme, Urban Incubator:Belgrade predstaviće se javnosti po prvi put koncertom 31. Marta.



 " Želeli bismo da vidimo Savamalu živu što je više moguće, upaljeno svetlo u Urban Incubator prostorima što je češće moguće" , bio jedan od komentara prvih članova Urban Incubator:Belgrade asocijacije i jasan smer prvog "Koncepta 2014 ".


 



Datum objavljivanja: 01.04.2014.