Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Uputstvo za približavanje

U periodu od 23. novembra do 4. decembra, 2010. u Galeriji O3one, na Andrićevom vencu, održaće se izložba, "Uputstvo za približavanje, Projekat 6".

 


Grupa mladih hrvatskih umetnika okupljena pod nazivom Projekat 6 već nekoliko godina istrajava na međusobnom razgovoru i zajedničkim akcijama. Kao polazišna tačka za ovaj projekat autorima je poslužilo potencijalno hrvatsko pristupanje Evropskoj uniji, pregovori, niz merila i uputstava koji moraju da budu ispunjeni. Zanima ih proces, koji je često i prvenstveno formiran u obliku uputstava državnoj upravi, sa svim komplikacijima do kojih dolazi. Autore zanima kompleksnost procesa u kojima uputstva igraju ključnu ulogu u komunikaciji na svim nivoima. Samim tim, tema sa sociološkim konotacijama učinila se posebno izazovnom za posebnu umetničku interpretaciju.


Osim umetničkih vrednosti pojedinačnih razmišljanja, projekat u celini nosi dodatnu energiju proizišlu iz međusobne interakcije.


Projekat 6 je oformljen 2006. godine, okupljanjem mladih umetnika u eksperiment koji ima za cilj da  istraži vezu između tematike, medija i pojedinaca. Kroz stalne susrete autori ispituju sopstvene stavove i polazišta u radu, na način da se svaki autor poziva na rad drugog autora, ali je i sam predmet reference. Projekat 6 čine: Tea Hatadi, Zdravko Horvat, Igor Juran, Martina Miholić, Maja Rožman i Karla Šuler.


 


Datum objavljivanja: 19.11.2010.