Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Umetnost modelovanja 2014.

U ponedeljak 23. juna pod sloganom "Znanje se isplati" u Školi za dizajn tekstila u Beogradu, održano je finale konkursa "Umetnost modelovanja 2014." i prezentacija radova 27 učesnika.


 


Veliki broj gostiju uživao je u izložbama ilustracija Sonje Đordjević, fotografija Aleksandre Bogdanović, modnoj reviji, i proglašenju pobednika.  Ciljevi Konkursa” Umetnost modelovanja 2014” su osvetljavanje  zanimanja koja obrazuje Škola za dizajn tekstila i približavanje koncepta ove škole mladim ljudima koji završavaju osnovnu školu i biraju buduće zanimanje, kao i izbora koje nudi ova škola tokom školovanja i nakon njega; omogućavanje uslova za komunikaciju i povezivanje mladih modelara i ostalih obrazovnih profila škole sa potencijalnim poslodavcima.



Dragana Ognjenović, autor ideje Konkursa “Umetnost Modelovanja 2014”, član upravnog odbora projekta član žirija, koji su činili još i profesori škole za dizajn tekstila: Vanda Nešić Pavlović, Jelena Đorđević i Dragica Ugrinović, kao i direktor škole Stanko Kiš, dodelila nagradu prvoplasiranoj Aleksandri Petrović pobedniku finala u seniorskoj konkurenciji. Drugo mesto ravnopravno su podelile Marija Đorđević, Biljana Bezbradica i Aleksandra Milojević.

U lepom i zanimljivom ambijentu škole, u duhu znanja i stvaralaštva uživale su i mnoge etablirane ličnosti podržavši svojim prisustvom nestajanje ovog deficitarnog zanimanja i promovisanju školovanja i znanja jer, po mišljenju učesnika i organizatora ovog konkursa: znanje se isplati !


 


 



Datum objavljivanja: 25.06.2014.