Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Umetnik kao publika / Dragana Žarevac

Razgovor o video radu 'Ako negde kreneš, negde češ i stići' Dragane Žarevac. Video rad 'Ako negde kreneš, negde ćeš i stići' biće projektovan u celini od 18h. Diskusija će se fokusirati na pitanja vizuelnih i video narativa, kao i koji vizuelni podatak prenosi koju informaciju.

 


Tekst i pitanja sa reprodukcijama rada Dragane Žarevac o kome će se razgovarati skinite preko linka:

http://razgovori.files.wordpress.com/2010/07/umetnik-kao-publika_dragana.pdf




Pozivaju se da u diskusiji učestvuju svi prisutni - pridružite se. Produkcija savremene vizuelne umetnosti u Beogradu je veoma raznovrsna i bogata. Ko je njena publika: ko je vidi i na koji način je sagledava?




Projekat UMETNIK KAO PUBLIKA je forum u kome publika iznosi i međusobno preispituje mišljenja i stavove o odabranim radovima mladje i srednje generacije umetnika, čija je produkcija bila u žiži interesovanja stručne javnosti u nultim godinama ovog veka (2000 – 2010.), ali je ostala bez artikulisanog odjeka u široj javnosti. Zašto je tako? Da li radovi savremene vizuelne umetnosti i srodnih grana pruzaju 'hranu za misli' i kome? Kojim temama se bave ti radovi i na koji način? Da li umetnički rad može nešto da promeni u svakodnevnom životu? Serija diskusija UMETNIK KAO PUBLIKA su prilika za razmenu mišljenja između učesnika diskusije, dok sam umetnik/ca u razgovoru ostaje pasivan. Smisao ovih razgovora nije da umetnik/ca objasni svoj rad, vec da se stvori aktivna komunikacija između umetničkog rada i publike: od prvih utisaka i mogućih implikacija rada, do sticanja uvida i sagledavanja svakodnevnog konteksta umetničkih praksi na beogradskoj sceni, sada i ovde. Forum UMETNIK KAO PUBLIKA vas poziva da kažete i čujete šta drugi misle: ako ste široka, ali i stručna javnost, posebno student bilo kog od umetničkih fakulteta, student filozofije, sociologije, istorije umetnosti, mladi stručnjak iz ovih oblasti, umetnik, teoretičar, kritičar, istoričar umetnosti, pripadnik bilo koje starosne grupe i bilo kog profesionalnog opredeljenja. Razgovori se ne vode stručnim jezikom i pristup temama je takav da se ne daje prednost profesionalnom iskazivanju mišljenja i stavova.

Autor projekta i moderator razgovora – Mg Boba Mirjana Stojadinović


 


Datum objavljivanja: 14.10.2010.