Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Umetnik kao publika

"Umetnik kao publika" u gostima, sreda, 11. maj Salon Muzeja savremene umetnosti,18 sati, Pariska 14, diskusija o izložbi Milorada Mladenovića, (Strah od ništa) i u četvrtak, 12. maja u 19 sati u Magacinu u Kralljevića Marka, razgovor o izložbi "Symptom. DJ".

 


Diskusija o aktuelnoj izložbi [Strah od ništa]  Milorada Mladenovića 


Više:  http://msub.org.rs/izlozba/milorad-mladenovic-strah-od-nista 


U Salonu MSU u toku je izlozba beogradskog umetnika Milorada Mladenovića pod nazivom [Strah od ništa]. Mladenović kroz izložene radove pokušava da ukaže na više nivoa sa kojih se može posmatrati pitanje egzistencije u savremenim okolnostima življenja. Na izložbi [Strah od ništa] možemo uočiti osnovnu dilemu koja se odnosi na vezu između razaranja životne sredine i problema društvene komunikacije. Zapravo, jedan od zaključaka ove izložbe može da bude i taj da kada kultura uspostavlja prostor pogodan za razvoj međuljudske razmene informacija, ona uspostavlja isto tako destruktivnu zajedicu, čiji rezultat jeste društvena fragmentacija a kroz to i pražnjenje subjektivnosti.


(Iz najave izložbe) 


Inicijator foruma pri programima u Salonu MSU – Una Popović, kustos. 


Četvrtak, 12. maj 2011. od 19 časova,  Magacin Ul. Kraljevića Marka 4, Beograd - Diskusija o aktuelnoj izlozbi "Symptom.DJ" Jelice Radovanović i Dejana Anđelkovića. Izložba se otvara 9. maja u 20 časova 


Na otvaranju izložbe 9.maja 2011.g. u Magacinu u Ul. Kraljevića Marka 4 biće promocija monografije umetničkog opusa Jelice Radovanović i Dejana Anđelkovića autora Jasmine Šubrilo u izdanju Kolekcije Vujičić. Monografija se bavi periodom od tridesetak godina, od kojih su poslednjih dvadeset, uglavnom, zajednički izvodili radove. Taj period rada poklapa se sa burnim i radikalnim promenama društvenih odnosa i ugovora, statusa pojedinca u društvu i mesta i uloge umetnosti u zajednici.


Pripremajući materijal za monografiju umetnici su se bavili ponovnom interpretacijom dosadašnjeg opusa, ponovnog definisanja govornih pozicija koje su ranije birali i analizom geneze nastanka radova. Centralno pitanje koje se postavlja kroz ovu analizu je kako se promenom uslova u kojima nastaje menja objekat umetničkog rada? Opus predstavljen na izložbi sastoji se od formalno raznovrsnog materijala, od klasičnih likovnih tehnika i postupaka do video radova, dokumentacije o performansima i akcijama. Koristeći materijal nastao od 1981.g. do danas, postavku čine odabrani ''stari'' radovi i nekoliko novih radova koji referiraju na odluke i ubeženja koji stoje iza ''starih'' radova.


(iz najave izložbe)


Organizacija - domaćin izlozbe u Magacinu: ProArtOrg Tekstove posvećene ovim dvema diskusijama sa pitanjima umetnika publici koja će se diskutovati možete da vidite na:: [http://razgovori.wordpress.com/].

 


Autor projekta UKP i moderator razgovora – Mg Boba Mirjana Stojadinović


Produkcija projekta – DEZ ORG


 


 


Datum objavljivanja: 09.05.2011.