Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Umetnik kao publika

"Umetnik kao publika" - Forum: publika o radovima vizuelne umetnosti.
Diskusija među publikom na temu, "Negovanje umetničke karijere
na primeru rada edukativna skulptura umetnika Marka Crnobrnje". Utorak, 14. decembar u 18 časova u KC REX, Jevrejska 16.

 


Tekst, fotografsku dokumentaciju i pitanja umetnika publici mozete da skinete preko linka:


[pdf, tekst i slike, 730kb]:: http://razgovori.files.wordpress.com/2010/07/umetnik-kao-publika_marko.pdf


[Word, samo tekst, 47kb]:: http://razgovori.files.wordpress.com/2010/07/umetnik-kao-publika_marko.doc


[samo fotografije] :: http://www.flickr.com/photos/markocrnobrnja/page2/


 Sve aktuelne informacije, kao i kompletnu dokumentaciju foruma možete da nađete na http://razgovori.wordpress.com 


Šta vi kao publika mislite o ovim diskusijama?


Dajte svoje mišljenje na pitanja koja skinite sa linka:: [Word, 48kb] [ http://razgovori.files.wordpress.com/2010/07/umetnikkaopublika_upitnik-2010.doc ], i pošaljite ih na adresu [ umetnik.kao.publika@gmail.com ].


Nakon uzbudljivih diskusija o radovima umetnika: Saše Rakezića alias Aleksandra Zografa, Nikolete Marković, Zorana Todorovića, Igora Milovanovića, Borisa Šribara, Miloša Tomića, Lane Vasiljević, Dragane Žarevac, Zorana Pantelića, Bik Van der Pol (Holandija), poslednja diskusija među publikom ove godine posvećena je radovima vajara Marka Crnobrnje.


Ovaj forum stavio je u javni fokus odabir pojedinačnih radova urađenih u poslednjih pet godina i strategija visoko profilisanih domaćih i stranih umetnika. Diskusije su na aktivan način uputile publiku da podeli, čuje i razmeni mišljenja o umetničkim radovima, o međuodnosu društva i pojedinca ovde i sada, i mnogim kulturno-političkim kompleksnostima svakodnevice u Srbiji i Beogradu koje su relevantne za tumačenje i razumevanje ovih radova, ali i savremene vizuelne umetnosti uopšte.


Ovih dvanaest diskusija u okviru foruma UMETNIK KAO PUBLIKA realizovano je pod vođstvom autora projekta i realizatora diskusija Bobe Mirjane Stojadinović, u produkciji organizacije Anonymous said: i Udruženja umetnika DEZ ORG, uz partnersku podršku Kulturnog centra REX i uz velikodušnu pomoć i podršku Fonda za otvoreno društvo, Srbija, dok je Ambasada Holandije u Beogradu omogućila prisustvo umetnika iz Holandije.


Montirani audio materijal jesenjih šest diskusija će do kraja decembra biti svima dostupan na sajtu projekta.


 


Datum objavljivanja: 12.12.2010.