Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

U retrovizoru Saše Radovića

U četvrtak, 11. marta, 2010. godine u 19 sati u Galeriji O3one na Andrićevom vencu, otvara se samostalna izložba fotografije autora Saše Radovića, pod nazivom, "U retrovizoru". Izložba će trajati do 16. marta.

 


Izložba "U retrovizoru" predstavlja svojevrsnu rekonstrukciju događaja iz poslednjih petnaest godina, koji su  autoru privukli pažnju. Saša Radović izabrao je fotografiju kao najbolji medij da iskaže svoj stav i reakciju na iste.


"Analitičar ili neki likovni kritičar bi, u najboljem slučaju po mene, rekao da slike imaju za cilj da povećaju svest o društvenim prilikama kod nas i u svetu, ali meni to nije bio cilj. Ja sam se nadao da kada ovo napravim, da ću jednostavno  staviti tačku na opsesije koje me plaše i da ću dan posle dočekati prazan, da neću imati šta da kažem. Poslednjih petnaestak godina ja ne govorim, ja urlam, plačem, smejem se histerično..." Saša Radovic

           


Ova izložba zapravo je zbir njegovih frustracija prikazao je kroz tridesetak fotografija. Ono što je iza njega gleda  kroz retrovizor, ne osvrčući se, a ono što nas čeka, prema njegovim rečima zavisi od nas samih. Saša Radović rođen 1965. godine u Tuzli. Završio je Akademiju za pozorište, film i tv u Zagrebu i studirao je fotografiju u Nemačkoj. Radi kao reditelj i direktor fotografije.


 


 


Datum objavljivanja: 08.03.2010.