Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Trijenale savremene umetnosti u Minsku

Dušan Otašević, Radovan Trnavac Mića i Vladimir Dunjić predstavnici su Srbije na 1. Trijenalu savremene umetnosti u Minsku pod nazivom BelExpo-Art-2012, koje će se održati u periodu od 23. novembra do 9. decembra 2012. godine.

 


Internacionlani umetnički studio "Radovan Trnavac Mića" sa ponosom vas obaveštava da će Srbija imati predstavnike na 1. Trijenalu savremene umetnosti u Minsku pod nazivom BelExpo-Art-2012, koje će se održati u periodu od 23. novembra do 9. decembra 2012. godine u glavnom gradu Belorusije. Likovni umetnici koji će predstavljati Srbiju na ovom prestižnom kulturnom dešavanju su: akademik, slikar i primenjeni umetnik Dušan Otašević, akademski slikar Radovan Trnavac Mića i akademski slikar Vladimir Dunjić, sva trojica dokazani i autentični umetnici u savremenom srpskom slikarstvu.  Za izbor srpskih umetnika za 1. Trijenale savremene umetnosti u Minsku zaslužan je istoričar umetnosti Moma Pavlović. Srpski izabranici likovnog stvaralaštva predstaviće svoje radove, ulja na platnu i objekte, na Trijenalu zajedno sa odabranim likovnim umetnicima iz Rusije, Ukrajine i Belorusije.  


Ideja manifestacije je da se predstavi šire polje savremene umetnosti, novi načini stvaranja i eksperimentisanja u različitim umetničkim pravcima, ali i da se posmatra interakcija različitih stilova i žanrova. Tako će na primer publika moći da uživa ne samo u likovnoj umetnosti, skulpturi, grafici, instalacijama, fotografiji, već i u muzičkim performansima, dramskoj umetnosti, pa čak i u Prêt-à-Porter modnoj reviji. Organizatori 1. Trijenala savremene umetnosti u Minsku su, kako kažu, želeli da ovom manifestacijom upoznaju javnost Belorusije sa visokokreativnom umetnošću i pokažu da je danas neophodno umetnost posmatrati ne samo vizuelno već i mentalno da bi se ona suštinski razumela.


 


Datum objavljivanja: 16.11.2012.