Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Tradicionalno grnčarstvo

U periodu od 10. do 12. juna 2011. godine Narodni muzej u Beogradu realizuje međunarodnu konferenciju Tradicionalno grnčarstvo – Pogled iz etnoarheološkog ugla. Naučna istraživanja i zaštita nematerijalnog nasleđa.


 


Konferencija je zamišljena kao skup stručnjaka koji se bave keramikom kroz etnoarheološka, arheološka i etnografska istraživanja, kao i zaštitom tradicionalnih tehnologija keramike kao dela nematerijalnog kulturnog nasleđa. Ona će biti prilika za susret, razmenu iskustava i mišljenja na temu etnoarheologije keramike te zaštite tradicionalne keramičke produkcije na prostoru evropskog dela Mediteranskog basena.



Shodno temi Konferencije, a sa željom da se učesnicima najslikovitije predstavi ovdašnja tradicionalna keramička produkcije, tehnike i tehnologija izdrade keramike realizovana je izložbe Tri lica tradicionalne keramičke proizvodnje u Srbiji autora mr Biljane Đorđević.


Ovu konferenciju Narodni muzej u Beogradu, organizuje uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije i Univerziteta u Kadizu (Španija)



Više o Konferenciji možete saznati na zvaničnoj internet stranici, na adresi www.narodnimuzej.rs/conference2011/



Datum objavljivanja: 09.06.2011.