Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Topografija vidokruga Dušanke Novaković

U Galeriji "Madam", Dimitrija Tucovića 100, u Pančevu, do 14. aprila traje samostalna izložba autorke Dušanke Novaković, pod nazivom, "Topografija vidokruga".


 


Konstrukcija slika vizuelnim jezikom prenosi iskustvene dogadaje na podlogu koja čini medijsku prirodu slike. Dominacija plošnog putem razlaganja početnog motiva , prozora. Asocijativno traganje uslovljeno je razlicčtim uglovima posmatranja. Komponovanje u prvom planu povezano je izborom kolorita koji potiče iz unutrašnje nužnosti i potrebe. Ciklični tok : unutrašnjost – spoljašnjost , nudi viziju izvan predmetnog i realnog , ali ne i izvan mogućeg,a isprepletanost površine i linije posmatraču sugerišu drugaciju percepciju stvarnog sveta.

 



Serija slika nastala je u periodu 2010-2011.godine. Tehnika: Akril na lesonitu , kombinovana tehnika na lesonitu Format: 100x60cm



Dušanka Novaković je  zavrsila Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti i Akademiju lepih umetnosti u Beogradu.U klasi profesora Koste Bunuševca. Član ULUSa.Izlagala na preko 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.



Samostalne izložbe:



„Godina majmuna“, Međunarodni kulturni centar YUBIN,Beograd 2004



„Gruba nežnost sećanja“,Galerija „Lazar Vozarević“, Sremska Mitrovica 2008



„Gruba nežnost sećanja“, Galerija „Čedomir Krstić“,Pirot 2008



„Paralelni svet“, Galerija SKC Obrenovac 2008


 



Datum objavljivanja: 30.03.2011.