Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Tomas Kener: U tavorskoj senci

U petak, 17. 6. sa početkom u 20h u Salonu muzeja savremene umetnosti umetnik i elektroničar Tomas Kener će uživo održati zvučno vizuelni nastup koji podrazumeva komponovanje jedinstvenog zvuka za miksetom uz korisćenje prisutnog vizuelnog materijala, video rada, "U Tavorskoj senci".


 


U Salonu muzeja savremene umetnosti predstavljena je audiovizuelna instalacija U Tavorskoj senci  nemačkog umetnika Tomasa Kenera (Thomas Köner, 1965, Bohum, Nemačka). Kener u svojim radovima vrlo vešto spaja i ispituje odnos vizuelnih i zvučnih doživljaja. Tokom svoje, sada već duge, uvažene karijere, bavio se instalacijama, zvučnom umetnošću, minimalnim zvučnim pejzažima i čudesno repetitivnim dab tehnom. Pohađao je muzički koledž u Dortmundu i studirao elektronsku muziku u CEM-Studiju u Arnhemu.



Nakon nastupa, o Kenerovoj muzici govoriće Biljana Srećković, muzikolog asistentkinja na Katedri za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Takođe, nakon predstavljanja, publika će imati prilike da razgovara sa umetnikom.


 



Datum objavljivanja: 15.06.2011.