Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

The Weird

Elektrika, Neurotitan i Urban Incubator Asocijacija Vas pozivaju da posetite izložbu Nemačko-Austrijskog street art kolektiva The Weird koja je sinoć otvorena u ulici Kraljevića Marka broj 8, Savamala (galerija KM8).


 


Ovom prilikom, šestoro članova ovog izuzetno produktivnog kolektiva će se predstaviti svojim radovima ostvarenim u domenu ilustracije i različitih print tehnika.



The Weird je osnovan 2011-te godine i čini ga grupa od deset umetnika. U svojim ilustratorskim i street art radovima, The Weird kombinuju uticaje popularne urbane kulture, avangardnih likovnih pravaca XX veka, science fiction i b-horror filmova 80-tih, uz neizbežnu dozu humora i ironije karakterističnih za grafiti umetnost. Kvalitet i veština izvedbe njihovih radova nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, tako da je i spektar publike koja ih prati veoma širok - njihove eyeball-kicking kreacije su se do sada našle na mnoštvu javnih mesta, ali i u galerijama i art sajmovima širom sveta, ujedinjujući tako neformalnu street art scenu sa strukturiranim svetom savremene likovne umetnosti. Iako potiču sa street art scene, The Weird su aktivni i kao ilustratori, dizajneri, predavači i producenti elektronske muzike..



Izložba je prodajnog karaktera I otvorena je do 8. jula.



Projekat gostovanja street art kolektiva The Werid realizuje se zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj pomoći Ministarstva Kulture Srbije, Austrijskog Kulturnog Foruma Beograd i Grada Pančevo, a kroz partnerstvo organizacija Urban Incubator (Beograd), Elektrika (Pančevo) i Neurotitan (Berlin).



Fotografije sa sinoćnjeg otvaranja možete pogledati u prilogu ovog maila dok dodatne informacije možete naći putem sledećih linkova:

Frau Isa http://frau-isa.tumblr.com/

Vidam (Peachbeach), Look (Peachbeach) http://www.peachbeach.de/

HRVB (Herr von Bias) http://www.herr-bias.de/

CONE http://www.herr-bias.de/

DXTR https://www.flickr.com/photos/dxtrs



https://www.facebook.com/theweirdcrew


 



Datum objavljivanja: 04.07.2014.