Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

The Art of Living

Predstavljanje programa za osnaživanje mladih, Međunarodnog udruženja za ljudske vrednosti (IAHV), održava se u sredu, 1.februara u 12. sati u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda.


 


Kamleš Patel, direktor programa za mlade u okviru The Art of Living fondacije i njene sestrinske organizacije The International Associations for Human Values (IAHV), govoriće o važnosti jačanja potencijala mladih za oživljavanje i obogaćivanje društva i o uspesima programa koje njegova organizacija sprovodi u 150 zemalja sveta  i na više od 100 prestižnih univerzitetskih centara širom sveta (MIT, Oxford, Stenford, Harvard…). Kamleš Patel osmišljava i koordinira programe i aktivnosti regionalnih kancelarija IAHV širom sveta, vodi programe za obuku mladih lidera (YLTP) i obuke za buduće instruktore na teritoriji istočne i zapadne Evrope. Kao direktor obuke i programa za osnaživanje mladih, održao je 350 radionica na kojima je učestvovalo preko 10.000 mladih lidera tokom proteklih 12 godina.Ključne rezultate gospodin Patel je postigao u okviru rešavanja sukoba i lideršip treninga; u sprovođenju programa uspostavljanja harmonije u slučajevima medjukulturalne različitosti; u projektima podsticanja društvene odgovornosti; u istraživanju programa interkulturalnog razvoja; u sprovođenju programa nenasilja i programa za oslobađanje od trauma (Non-agression program, Trauma relief program).



Gostovanje gospodina Patela koristimo ne samo kao prezentaciju rada IAHV, već kao priliku za razgovor sa organizacijama iz Srbije koje brinu o mladima, razmenu strategija i vizija, kao i mesta započinjanja novih projekata i saradnji. Od četvrtka do nedelje, 2- 5. februar, g-din Patel je u Beogradu specijalan gost na radionici namenjenoj opštoj populaciji u centru Art of Living - Srbije, Višnjićeva 34.


 



Datum objavljivanja: 01.02.2012.