Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Telo kao režim

Petak, 20. februar, 20. sati, mala sala, SKC-a, Telo kao režim: radovi sa video konkursa i razgovori o radovima prispelim na konkurs


 


Na konkursu za video radove na temu „Telo kao režim” traženi su radovi koji tematizuju modifikovano telo (veštačko/virtuelno/hibridno); političko telo; telo kao objekat; telo kao površinu; telo kao medij; tela/o i prostor (javni i privatni).


Selekciju su vršili Una Popović (Salon MSUB), Miroslav Karić (REMONT), i Stevan Vuković (SKC Filmforum), u skladu sa temom i sadržajem izložbe u u Kulturnom centru Beograda, pod tim nazivom. „Telo kao režim”, projekat je nastao na osnovu koncepta Vladimira Bjeličića za galeriju „Podrum“ u Kulturnom centru Beograda, u period od 7. do 28. februara 2014. godine. Fokusiran je na istraživanje i mapiranje reprezentacija telesnosti u lokalnim umetničkim praksama. Autori i autorke prisutni na izložbi su: ARTTERROR, Marjan Andrejević, Isidora Bojović, Ana Đorđević, Olja Nikolić Kia, Nikola Knežević, Igor Koruga, Nataša Plum, Nada Pleskonjić, Jovana Sudimac, Branko Milisković, Nataša Teofilović, Zoran Todorović, Marko Tubić, Borjana Valčić, Srđan Veljović. Kustos: Vladimir Bjeličić, kustoskinja saradnica: Senka Latinović.


 


 



Datum objavljivanja: 19.02.2015.