Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Telenorova kolekcija

U Narodnom muzeju u Kraljevu sinoć je otvorena izložba Telenorove kolekcije
savremene srpske umetnosti. Predstavljeni radovi zapravo su referentan pregled
novije srpske umetnosti i biće na raspolaganju građanima Kraljeva do 25. novembra.



"Veliko mi je zadovoljstvo što je jedna od najbrojnijih kolekcija srpske umetnosti stigla u naš grad. Neki od 35 umetnika, čiji su radovi izloženi su Miodrag Krkobabić iz Kraljeva i Žarko Vučković iz Gornjeg Milanovca, na koje smo posebno ponosni. Zahvaljujem se Telenor fondaciji što je na ovaj način odlučila da pruži podršku domaćim umetnicima i ohrabri ih da nastave da rade u našoj zemlji", kaže Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva.


"Telenorovu kolekciju savremene srpske umetnosti čine slike, skulpture, prostorne instalacije i fotografije poznatih, ali i mladih neafirmisanih umetnika. Iz prostorija u upravnoj zgradi Telenora na Novom Beogradu, u kojima se inače nalazi kolekcija, omogućili smo joj da putuje kroz Srbiju i bude svima dostupna“, kaže Ana Krstić, menadžer Telenor fondacije.


Ova korporativna kolekcija predstavlja referentan pregled novije srpske umetnosti i broji više od 160 radova 46 domaćih stvaralaca, a formirana je u saradnji Telenor fondacije i Nezavisne umetničke asocijacije Remont. Do sada je kolekcija bila izložena u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu, Čačku i Nišu. Prikazivanjem kolekcije van Beograda Telenor želi da doprinese decentralizaciji kulturnog života u Srbiji.


Posetiocima izložbe, korisnicima Telenor mreže, omogućeno je da preko blututa preuzmu podatke o kolekciji. Slanjem SMS poruke sa tekstom DELO (i broj rada iz legende) na broj 6363 korisnici će dobiti sve detalje o umetnicima i delima. Kolekcija će biti dostupna i na Telenorovom WAP portalu (wap.telenor.rs/kolekcija), a kao virtuelna galerija i na sajtu kompanije (www.telenor.rs/kolekcija).


 


Datum objavljivanja: 12.11.2009.