Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Tea Time

Izložbe Tea time u ponedeljak 17. decembra opd 20h u Velikoj galeriji KC Grad, Braće Krsmanović. Više od pedeset predmeta čija vrednost kako upotrebna tako i likovna dolazi do izražaja specijalno u zimskim danima, biće izloženo u Velikoj galeriji pod nazivom Tea time – Vreme je za čaj.


 


Kulturni centar Grad je od 17. do 20. decembra pripremio izložbu čajnika, šolja i čaša. Više od pedeset predmeta čija višestruka vrednost kako upotrebna tako i likovna dolazi do izražaja specijalno u zimskim danima, biće izloženo u Velikoj galeriji pod nazivom Tea time – Vreme je za čaj. U projektu učestvuje više od 15 umetnika čiji su radovi izabrani putem javnog konkursa. Karakteristicno za sve radove je jedinstvenost u izrazu, a u većini slučajeva radi se o vrtenoj keramici rađenoj u tehnici kamenina. Jedan deo radova je rađen u porcelanu.



Uz čajanku koja će pratiti samo otvaranje posetioci će moći da pogledaju radove sledećih umetnika: Ivane Rackov, Mione Stefanović, Ive Brkić, Nadežde Đukanović Pantelić, Ane Lazić, Ivana Tanovića, Željke Mićanović Miljković i Igora Štanglickog, projekat Iz Srbije s ljubavlju, Katarine Dragutinović Roccella, Marije Seman, Ane Jakić Jevtović, Olge Uzelac, Marije Stanojlović, Marije Milin, Radenka Adnadja, Vesne Šaule i drugih.



Izložba je prodajnog karaktera i traje do 20. decembra

www.gradbeograd.eu


 



Datum objavljivanja: 17.12.2012.