Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Tatjana Koraksić: Obale. Ovde je uvek toplo.

Malloj galeriji ULUPUDS-a Tatjana Koraksić otvorila je svoju novu samostalnu izlozbu pod nazivom "Obale. Ovde je uvek toplo."

 


Izloženi radovi su iskorak u za nju potpuno nov i drugačiji od dosadašnjeg likovni izraz, s tim što nov ne znači i nepoznat.

Iako javnosti poznatija kao slikarka, Tatjanino ponovno vraćanje grafici u ciklusu “Obale” nije iznenađenje. Njen prepoznatljivi stil koji odlikuju dinamična linija i figuralna apstrakcija i ovde je  našao svoje prirodno mesto.  Tatjanin pristup linorezu je više slikarski, i pomera granice, kako  ličnog likovnog jezika tako i očekivanog grafičkog izraza. Ne prateći ni jedno drugo pravilo sem originalnosti, ciklus grafika “Obale. Ovde je uvek toplo” postaje jedan sasvim nov likovni doživljaj prožet iskustvima raznolikih vizuelnih jezika. Razigrana linija, tako svojstvena Tatjaninoj likovnoj poetici, i dalje je sveprisutna kao nosilac emocije i energije dela.  U Tatjaninom novom ciklusu more i obale, večita umetnička inspiracija, kao konkretne slike su samo polazište za gradnju izmaštanih pejzaža i fantastičnih svetova koji plene dinamikom i obiljem životne energije. U njima je uvek toplo.

Prodajna izložba traje do 02. novembra 2015. Radno vreme galerije je radnim danima od 12 do 19 časova, a subotom od 08 do 13 časova


Tatjana Koraksić je rođena 1963 g. u Zemunu. Na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek grafičke komunikacije, diplomirala 1986 g. Bavila se grafikom, animacijom i grafičkim dizajnom u zemlji i inostranstvu. Po povratku u Beograd, 2010 g., većinom se posvećuje crtežu i slikarstvu. Izlagala na više grupnih i samostalnih izložbi. Članica je ULUPUDS-a i ULUS-a. Živi i radi u Beogradu.





www.saatchiart.com/tatjanakoraksic


 


Datum objavljivanja: 23.10.2015.