Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Tadija Janičić: Life is good

U četvrtak, 11. oktobra u 19. sati u Galeriji '73 , Požeška 83a, otvara se samostalna izložba slika autora Tadije Janičića pod nazivom, "Life is good". Izložba traje do 23. oktobra, 2012. godine.

 


Kritičari su različito interpretirali umetnost ovog mladog stvaraoca, pa se tako među komentarima njegovih slika nalaze opisi kao što su "beskrajno zabavne", "psihodelične", a Slobodan Tišma o njegovim slikama kaže da one "govore o kondomskom poretku u kojem živimo". Tadija Janičić je jedan od dva najmlađa umetnika čiji su radovi uvršteni u knjigu urednika Miška Šuvakovića "Istorija umetnosti u Srbiji - 20. vek".


Tadija Janičić završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Milana Blanuše 2004. godine i od tada do danas aktivno izlaže na brojnim samostalnim i grupnim izlozbama, stičući zavidnu umetničku biografiju. Osim u Beogradu i Novom Sadu, učestvovao je na izložbama u Stokholmu, Parizu, Tokiju a tokom jeseni 2012. i u Sent Petersburgu.je Autor je 17 samostalnih izložbi i učesnik na više grupnih izložbi. Dobitnik je Prve nagrade 37. novosadskog salona za sliku (Novi Sad, 2008), Nagrade YU palete mladih (Vrbas, 2008), nagrade Najbolji mladi stvaralac u kategoriji crtež, u okviru projekta „Perspektive II" (Art klinika, Novi Sad 2003) i Godišnje nagrade za crtež Fakulteta likovnih umjetnosti (Cetinje, "001).


 


Datum objavljivanja: 11.10.2012.