Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba grafika

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak 7. novembra 2011. godine u 19:30h biće otvorena izložba pod nazivom „Nade“ studenata grafike master klase profesora Zorana Todovića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 


Izložba obuhvata radove sledećih autora: Tamare Delić, Helene Gažo, Aleksandre Grbovića, Ane Komatine, Đorđa Markovića i Jelene Tolimir. Organizator izložbe je mr Milan Grahovac kustos Narodnog muzeja Zrenjanin a izložba će trajaiti do 17. novembra 2011.


Deo teksta iza kataloga - autor Miroslav Sapundžić

"Pod mentorstvom profesora Zorana Todovića, ova klasa studenata, deleći atmosferu i stvaralačku energiju ateljea, potvrđuje status grafike kao medijski živog prostora komunikacije. Osluškivanjem pulsa vremena oni, svesno ili ne, preuzimaju ulogu nosilaca generacijskih znakova, ideja i ideala. Na taj način, svedočeći o promenama u svetu oko sebe, ali i samoj grafici, ujedno postaju njihovi protagonisti. Međutim, grafika je za njih podsticaj, a ne cilj po sebi. Ona egzistira kao referentna tačka interdisciplinarnog postupka u kome se rađa nukleus budućeg razvoja individualne likovne ortografije."


Svi autori diplomirali su 2010. godine u klasi profesora Zorana Todovića i trenutno su na master studijama kod istog profesora.


Ana Komatina (1986. Bihać) studije započete 2006. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, nastavlja 2007. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde diplomira na odseku grafika. Od 2006. godine učestvovala na nekoliko kolektivnih izložbi. Dobitnica godišnje nagrade Akademije umetnosti za najuspešniji umetnički rad u školskoj 2009/2010. godini, umetnička disciplina grafika.


Đorđe Marković (1986. Novi Sad) diplomirao grafiku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2007. učestvovao na nekoliko grupnih izložbi. Realizovao tri projekta u oblasti scenografije.


Jelena Tolimir (1984. Novi Sad) diplomirala grafiku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2007. učestvovala na nekoliko grupnih izložbi.


Tamara Delić (1987. Osijek) diplomirala grafiku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2008. učestvovala na nekoliko kolektivnih izložbi.


Helena Gažo (1987. Novi Sad) diplomirala grafiku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2004. učestvovala na nekoliko kolektivnih izložbi.


Aleksandra Grbović (1987. Beograd) diplomirala grafiku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Učestvovala na nekoliko kolektivnih izložbi.


Datum objavljivanja: 01.11.2011.