Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Studenica - osam vekova slikarstva

Stručno vođenje kroz izložbu Studenica - osam vekova slikarstva, četvrtak 01. i subota 03. jul 2010. u 18 časova. Galerija fresaka, Cara Uroša 20

 


Programi koji prate i upotpunjavaju svaku našu izložbu osmišljeni su po meri publike različitih interesovanja i uzrasta. Sa željom da posetiocima omogućimo da se, kroz prijemčive i interaktivne sadržaje, bliže upoznaju sa izuzetnim studeničkim živopisom ali i vremenskim okvirom u kojima je on najstajao, svakog četvrtka i subote u 18 časova organizujemo stručna vođenja kroz izložbu.


Upoznajući se sa postavkom uz interesantne i inspirativne pripovesti, posetioci će tokom stručnih vođenja, saznati mnoštvo zanimnjivih pojedinosti o počecima formiranja samostalne srpske države, višestrukom značaju i funkciji Studenice, kao grobnog mesta Stefana Nemanje, hodočasničkog mesta i monaškog centra, koja je umnogome uticala na koncept katolikona Bogorodičine crkve. Razotkrivajući slojevitost veličanstvenenog studeničkog živopisa, posetioci će biti u prilici da celovito sagledaju okolnsti u kojima je, zadužbina i mauzolej rodonačelnika dinastije Nemanjića nastajala. 


Za sve posetioce koji se odluče da ovoga četvrtka, izložbu pogledaju uz stručno vođenje, ulaz u Galeriju fresaka će biti besplatan. Tokom posete Galeriji fresaka, za koju treba napomenuti da je jedan od retkih izložbenih prostora pristupačnih korisnicima invalidskih kolica,  posetioci će biti umogućnosti da, po izuzetno povoljnim cenama, kupe monografije, kataloge zbirki i izložbi, časopise i zbornike radova objavljene u izdanju Narodnog muzeja.


 


Datum objavljivanja: 01.07.2010.