Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Stručno voženje kroz izložbu: KLON

Stručno vođenje kroz izložbu:"KLON" umetničke kolaborativne grupe Dim Tim (Danijela Mršulja Vasić i Milenko Vasić). Kroz izložbu vode: Danijela Mršulja Vasić i Milenko Vasić, ponedeljak, 7. mart 2016. u 14 sati.

 



 


Dim Tim umetnička kolaborativna grupa se u Galeriji savremene umetnosti Smederevo predstavila izložbom Klon koja prati prethodno realizovane cikluse Metamorfoza i Crypto. Najbliže određenje za formalne uzore Dim Tima je umetnost međuratne avangarde kao i interdisciplinarna komunikacija aktera i dela delotvorno organizovanih oko institucije Bauhausa, stoga je kocka utopijski, istorijski i operativni modul u građenju njihove utopijske arhitekture, kao i forma multipla kao skupa entiteta koja je više puta naglašena na ovoj izložbi. Mul­tipl se pojavljuje kao mnoštvo različitih pojedinačnih oblika: modula-kocki, skulptura-polovina, semenki, ostataka uništenih knjiga /paper shred/, biljnih vrsta, stršljena, mobilijara, arhitektonskih elemenata, zatim simbola religije, od­rastanja, moći i stradanja. Sva citirana mnoštva kao svojevrsne metafore imaju ulogu da provociraju i navedu na razmišljanje o fenomenu kloniranja



Dim Tim izložbom Klon u Galeriji savremene umetnosti Smederevo problematizuje neka od najaktuelnijih pitanja današnjice: kloniranje, GMO, azil, cenzuru, poziciju umetnosti i umetnika, kao i sam smisao postojanja umetnosti.


 



Datum objavljivanja: 07.03.2016.