Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Stručno vođenje u atrijumu Narodnog muzeja

U subotu, 27. juna u 18 časova kroz postavku izložbe, "Čast nam je izvestiti Vas ...",provešće vas muzejski savetnik Neda Jevremović, jedan od autora izložbe.

 


Iako je izložba Čast nam je izvestiti vas..... koja je posvećena 165. godišnjici Narodnog muzeja koncipirana tako da svima omogući da se kroz interesantne i raznolike medije upoznaju sa istorijatom Narodnog muzeja, njegovim zaposlenima, kulturnim dobrima koja se u njemu čuvaju, izložbama i posetioima, tokom trajanja izložbe biće organizovana i stručna vođenja kroz postavku. Tokom stručnih vođenja posetiocima će biti omogućeno da se kroz priče zaposlenih u Muzeju upoznaju sa različitim aspektima Muzeja, svega onoga što je on bio, što za nas danas jeste i što će za neke sutra biti.


U subotu, 27. juna u 18 časova kroz postavku će vas provesti muzejski savetnik Neda Jevremović, jedan od autora izložbe. Iako naša priča započinje osnivanjem Muzeja 1844. godine, tokom ovog vođenja imaćete priliku da saznate šta je sve prethodilo i uticalo na osnivanje Narodnog muzeja. Saznaćete kao je izgledala Srbija u vreme vladavine kneza Miloša Obrenovića i kako se počevši od 1821. godine razvijala svest o baštini i neophodnoti da se ona sačuva za buduća pokoljenja. 


Pozivamo Vas da nam se, u subotu 27. juna u 18 časova pridružite u šetnji kroz istoriju dugu 165 godina i saznate na koje je sve načine Narodni muzej u svojoj istoriji zabeležio odraze kulturnih, političkih i ekonomskih dešavanja minulih vremena.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


 


Datum objavljivanja: 25.06.2009.