Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Stručno vođenje

Stručno vođenje kroz izložbu "Čast nam je izvestiti Vas..." četvrtak, 16. jul 2009. u 18 časova u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu.

 


Sa željom da svim zainteresovanim posetiocima omogućimo da se upoznaju sa raznorodnim aspektima života jednog Muzeja tokom trajanja izložbe Čast nam je izvestiti vas..... koja je posvećena 165. godišnjici Narodnog muzeja u Beogradu svakog četvrtka u 18 organizujemo stručno vođenje kroz izložbu.


Živeći i rastući kroz tri stoleća Narodni muzej se menjao oslikavajući svoje kulturno, političko i ekonomsko okruženje. Tokom stručnih vođenja, od kustosa Narodnog muzeja, ćete čuti mnoštvo interesantnih podataka kako o našoj instituciji tako i o mestu i ulozi koje je ona tokom tri stoleća imala.


Kako su sistematska arheološka istražvanja izuzetno bitan segment muzejske delatnosti stručno vođenje kustosa Jelene Marković biće posvećeno upravo njima. U četvrtak, 16. jula u 18 časova ćete saznati sa kojim je arheološkim istraživanjima započeto davne 1865. godine, čućete koji su arheolozi zaslužni što danas imamo privilegiju da čuvamo i interpretiramo 120 000 arheoloških predmeta iz preistorijskog, antičkog i srednjevekovnog perioda ali i koji su to lokaliteti koji iz godine u godinu arheolozima pružaju mogućnost da našu prošlost rasvetle i sagledaju kroz neka nova svedočansta minulih vremena.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


Datum objavljivanja: 16.07.2009.