Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Stevo Mandić: Crteži

U petak, 30. oktobra u 19h u Supermarketu, Višnjićeva 10., otvara se samostalna izložba crteža autora Steva Mandića, pod nazivom, "Update Yourself Daily".


 


"Crtam, jer tako lakše vrištim! Olovka je unutrašnji organ kroz koji prolazi splet nerava i krnih sudova koji spajaju otkucaje srca i haos moždanih ćelija."



Izložba crteža pod nazivom UPDATE YOURSELF DAILY, nastalih u poslednjih godinu dana, metaforične su priče svakodnevnih dešavanja današnjeg čoveka. Sukob ili mirenjenje sa sobom, otkrivanje ili razotrkivanje, nedorečonosti ili zubnjenosti, strahovi i zablude o sebi…ili ljudima oko sebe. To su kratke priče u kojima će svako pronać deo sebe u svom "ogledalu". Crteži pokreću na razmišnjanje, ali i akciju – budi danas bolji nego juče. Naziv izložbe je "isprovocira" svakodnevnim “Update-ovanjem” raznoraznih mobilnih aplikacija i softvera koji nam se nude, nameću na mobilnim telefonima i kompjuterima. Ljudi ne propuštaju priliku da prate nove cyber trendove i u šumi te vrste komunikacija, zaboravljaju onaj humani deo sebe. Zato, Update Yourself Daily…


 



Datum objavljivanja: 27.10.2015.