Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Staro sajmište

Kao dodatni segment u budućim aktivostima projekta "Poseta Starom sajmištu" je otvoren blog na adresi starosajmiste.info/blog, čiji je urednik istoričar Milovan Pisarri.


 


Na njemu će redovno biti objavljivani tekstovi o logoru Staro sajmište, Holokaustu, antisemitizmu, kolaboracionizmu i o svim drugim pitanjima vezanim za nacizam i fašizam u Srbiji pre, tokom i posle Drugog svetskog rata. Blog takođe predstavlja mesto stalne diskusije o ovim temama, kao i centar aktivizma čiji je cilj suprotstavljanje pomenutim pojavama u današnjem društvu. Na ovaj način učesnice i učesnici projekta "Poseta Starom sajmištu" žele da se obrate široj javnosti i podignu svest o fašizmu i antifašizmu u savremenom društvu, uvereni da je neophodno razviti i održati kulturu sećanja, ali i jasan stav o destruktivnoj ulozi fašizma, čije lice mnogi više ne znaju da prepoznaju.



Blog će takođe imati zadatak da registruje slučajeve pojave fašizma, rasizma, antisemitizma i nasilnog nacionalizma u današnjem srpskom društvu. U saradnji s organizacijama i pojedincima s kojima dele zajednički cilj, akteri projekta na blogu će redovno objavljivati vesti iz cele zemlje koje beleže manifestacije fašizma u srpskom društvu, reakciju političkih vlasti i policije, ali i odgovore građana, ukoliko ih ima. Redakciju bloga možete kontaktirati na putem mejl adrese blog.starosajmiste.info@gmail.com.



U 2012. godini nastavljamo u okviru projekta "Poseta Starom sajmištu" sa organizacijom seminara, studijskih putovanja i javnih vođenja. Pored toga biće objavljen zbornik nastalih materijala i tekstova, kao i knjiga orijentir sa tekstovima o mestima stradanja, otpora kao i sećanja na žrtve fašističkog terora u Beogradu.



Datum objavljivanja: 19.03.2012.