Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Srđan Đile Marković: Niže nego ljudski

U sredu, 16. februara u 19 sati u Galeriji SKC Beograd, otvara se samostalna izložba slika autora Srđana Đileta Markovića, pod nazivom, "Niže nego ljudski". Izložba traje do 5. marta.


 


Izložba slika iz perioda od 1987. do 2011, presek opusa. Povodom objavljivanja knjige Nikole Dedića, u izdanju Vujičić kolekcije, koja u formatu monografije pruža presek više od dve decenije rada Srđana Đileta Markovića,  predstaviće se izbor nekih od njegovih paradigmatičnih slika, i to u prostoru u kome je svojevremeno (1987. i 1988. godine) realizovao prve dve samostalne izložbe. Slike koje će na ovoj izložbi biti predstavljene su iz kolekcija Vujičić, Karlo Boras, i Art Pero Centra.





Četvrtak, 17. februar u 19:00 velika sala

Niže nego ljudski - Srđan - Đile Marković i andergraund figuracija. Tribina povodom knjige Nikole Dedića u izdanju Vujičić kolekcije koja pokriva kompletan Markovićev opus od prve izložbe u SKC 1987. do danas. Govore: Dragan Ambrozić, Nikola Dedić i S. Đ. Marković.  Projekcija filma Sonje Savić "Superstvarnost", 1996. Muzički spotovi Supernaut


 



Datum objavljivanja: 14.02.2011.