Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Srbija u Velikom ratu

U susret obeležavanju stogodišnjice početka Prvog svetskog rata u Velikoj Galeriji Doma Vojske Srbije 2. jula 2014. godine, sa početkom u 12 časova biće otvorena izložba „Srbija u Velikom ratu“.


 


U susret obeležavanju stogodišnjice početka Prvog svetskog rata u Velikoj Galeriji Doma Vojske Srbije 2. jula 2014. godine, sa početkom u 12 časova biće otvorena izložba „Srbija u Velikom ratu“, koja je plod saradnje Istorijskog arhiva Požarevac, Vojnog arhiva, Vojnog muzeja i Medija centra „Odbrana“.

Na otvaranju će govoriti: pukovnik Petar Bošković, načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac, pukovnik Milorad Sekulović, direktor Vojnog arhiva i Miomir Ilić, gradonačelnik Požarevca.

Izložba je podeljena na 16 tematsko-hronoloških celina sa izabranih 270 arhivskih dokumenata i fotografija koje doprinose boljem razumevanju obrađenih tema i nude nove poglede na Veliki rat 1914-1918. Deo koji se odnosi na Braničevo i severoistočnu Srbiju sadrži iscrpan pregled događaja na ovom veoma značajnom prostoru Kraljevine Srbije od 1915. do 1918. godine, što je i svojevrsna istorija života pod okupacijom. Izložbu arhivskih dokumenata upotpunjuju muzejski predmeti iz fundusa Vojnog muzeja.

Izložba će biti otvorena do 26. jula 2014. godine radnim danima i subotom od 11.00 do 19.00 časova.


 



Datum objavljivanja: 02.07.2014.