Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Srbija - Najčešće postavljana pitanja, Njujork

U ponedeljak, 10. januar 2011. godine u 22 sata u Legatu - Galeriji Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, Drajzerov prolaz 2. održaće se video konferencija, panel-diskusija Serbia@Europe povodom zatvaranja izložbe Srbija - Najčešće postavljana pitanja, Njujork.

 


Govore: Dubravka Ugrešić, Aleksandra Jovićević, Pavle Levi u Njujorku (Institut za otvoreno društvo, Njujork) i Sreten Ugričić, Milica Tomić, Branislav Dimitrijević u Beogradu (Legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, Beograd)


Moderator: Milena Dragićević Šešić u Njojorku (Institut za otvoreno društvo, Njujork)


Video konferencija, panel-diskusija  Serbia@Europe  povodom zatvaranja izložbe Srbija – najčešće postavljana pitanja u galeriji Austrijskog kulturnog foruma u Njujorku. Panel će se baviti složenim pitanjima uloge kulture i umetnosti u vremenu velikih društvenih i političkih previranja. Razmatraće se raskorak u stepenu shvatanja odgovornosti umetnika i njihove moći da utiču na društvene i političke promene. Cilj razgovora je da otvori pitanja pozicija savremene kritičke kulture i umetnosti i odgovornosti kulturnih politika u procesima interkulturalnog dijaloga Srbije, Balkana i Evrope.


 


Datum objavljivanja: 06.01.2011.