Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

SPLAY

Neko bi rekao da je umetnost koja plovi I obitava na vodi naše prestonice, deo šale ili da ista stvarnije moguća. Ipak “it's happening” upravo tu, na Ušću, gde Umetnost ne plovi, već stagnira i čami iza prašnjavih prozora nekadašnjeg njenog hrama.


 


U svetlom i prostranom prostoru novootvorenog plovećeg koncepta SPLAY, biće moguće uživati u  nesvakidašnjim umetničkim kreacijama, pretežno mladih beogradskih i internacionalnih umetnika, koje će u jednom novom ritmu, vibrirati dobrim idejama, virtuoznošću i drskošću.



Izložena dela biće zastupljena u svim likovnim medijima i regularno će se menjati u skladu sa programom koji osmišlja umetnički direktor SPLAY-a, naš renomirani internacionalni umetnik Mihael Milunović.



Prvi korak na platformi će ovoga leta biti izložba radova Vuka Vučkovića, AleksandraTodorovića, Peđe Damjanovića i umetničkog para Bruna Tolića i Žoane Markade.



Izukrštane vizije svetova ovih pet umetnika, koji svaki na svoj način predstavlja aktuelni svet u kojem živimo, deluju kao vizuelna pesnica na posmatrača. Supra- realistički S/M imaginarij Vuka Vučkovića,se ogleda sa mašinizaranim weltordnung-om u perpetualnoj dinamici Bruna Tolića, dok se simboličke «metabirokrate» Aleksandra Todorovića gađaju sa vibrantnim hibridima tetovaža i hermetičkih prizora Peđe Damjanovića.



Waterfront višenikada neće biti ono što je bio.



Let’ SPLAY !


 



Datum objavljivanja: 24.07.2012.