Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Spavači Teodore Spasić

U utorak, 9. oktobra u 19. satiu Galeriji SKC-a, otvara se samostalna izložba crteža autorke Teodore Spasić, pod nazivom, "Spavači". Izložba traje do 20. oktobra, 2012. godine.


 


Teodora Tasić (1990, Leskovac) diplomirala je grafički dizajn na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Student je master studija Politehničkog Univerziteta u Milanu, dobitnik glavne nagrade na Bijenalu studentskog crteža u Beogradu (2011) i učesnik brojnih kolektivnih izložbi.

 

"Sama tema "Spavača" označava momenat koji je i meni samoj od izuzetnog značaja, trenutak pauze i odmora od užurbanosti današnjice, gradske vreve i brzine života koji proleće. Momenat koji nam niko ne može oduzeti, tren povezanosti sa sobom i svojim unutrašnjim svetom. Pauza od ljudi, sveta, problema... Ljudi koje predstavljam udobno su smešteni u svojim krevetima gde mirno spavaju, prepuštajući se snovima. Beli prostor koji ih okružuje označava mir koji u tom trenutku uživaju, unutrašnji svet u kom pronalaze ravnotežu, odmor i mogućnost obnavljanja. Tu se postiže spokoj kome težimo, pruža beg i rađa kreativnost. Vreme može zaista usporiti i omogućiti nam da uživamo u utočištu sopstvenog uma. Sve to u udobnosti naših kreveta, kada sam cilj postaje sredstvo, kada san i mir vladaju."  T. Tasić


 


 



Datum objavljivanja: 08.10.2012.