Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Smederevska muzejska baština kroz radionice

Muzej u Smederevu nastavlja svoje programske aktivnosti usmerene ka učenicima različitih uzrasta sa ciljem predstavljanja i popularizacije smederevske kulturno-istorijske baštine na načine koji su njima bliski i zabavni.

 



 


U tom smislu Muzej u Smederevu je kreirao radionice u kojima će učestvovati učenici škola iz Smedereva i Požarevca.



Ove radionice predstavljaju muzejske aktivnosti koje se odnose na vaspitno-obrazovno delovanje Muzeja u oblasti muzejskih komunikacija. Radionice podrazumevaju skup različitih aktivnosti čijom realizacijom  želimo da postignemo sledeće efekte:



Korišćenje muzeja u lokalnoj zajednici kao resursa za razvoj opšte-kulturnog obrazovanja i obrazovnog turizma, a sve u cilju promocije i očuvanje nasleđa.



Realizovanje novih nastavnih tehnika za motivisanje učenika za aktivno učešće u procesu učenja



Učenje putem otkrivanja i igre, modela koji obezbeđuju kvalitet i trajnost stečenih znanja



Spoznaja mogućnosti i prednosti koje pruža izvođenje nastave u autentičnom ambijentu Muzeja



Osposobljavanje učesnika da posmatraju, upoređuju, slušaju, klasifikuju, argumentuju, povezuju, eksperimentišu, stičući i proširujući tako svoja znanja iz različitih oblasti...



U sredu 7. maja od 12:30 u Muzeju u Smederevu biće održan ogledni čas „Despot Đurađ i Jerina Branković“ u kojem će učestvovati učenici I5 TTŠ „Despot Đurađ“ iz Smedereva sa prof. Oliverom Đerić. Cilj oglednog časa biće sistematizacija gradiva iz oblasti narodne književnosti uz pomoć kostima, naracije i muzejskih predmeta.



U četvrtak 8. maja od 13:10 u Muzeju u Smederevu biće održana radionica „Smederevska baština“ za učenike I razreda OŠ Kralj Aleksandar I iz Požarevca.


 



Datum objavljivanja: 06.05.2014.