Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Slike Tadije Janičića

U utorak, 1. marta u 19 časova u Galeriji Remont, (Trg Republike), otvara se samostalna izložba slika autora Tadije Janičića, pod nazivom, "Optimizam u službi života 2". Izložba traje do 18. marta.


 


Tadija Janičić je jedan od  najinteresantnijih predstavnik mlađe generacije likovnih stvaralaca koja dolazi iz Novog Sada. Svoj umetnički diskurs ostvaruju u okvirima tradicionalnih medija, sa nesumnjivim savremenih likovnim intencijama. Radovi koji će biti predstavljeni na izložbi "Optimizmom u službi života 2" nastali su u protekle dve godine.

"Slikajući, nemam nameru da kritikujem stvarnost već pokušavam da obratim pažnju na ono što je bitno savremenom čoveku. Moju umetnost ne mogu nazvati društveno angažovanom, iako sadrži dosta ironijskih konotacija na svet u kome živimo. Svet koji se interpretira ovim slikama je izražajan i koloritan a figuracija naglašena što posmatraču mami uzdržani osmeh. Ona konotira okupiranost savremenog čoveka prepoznatljivim likovima pop-kulture. Povremena prenaglašenost i grotesknost na platnima ističu stvarnost onakvu kakvom je vidim."




Tadija Janičić je rođen 1980. u Nikšiću. Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu 2004. godine u klasi profesora Milana Blanuše. Dobitnik je više nagrada i priznanja: Prva nagrada 37. Novosadskog salona za sliku, Novi Sad; Nagrada YU palete mladih, Vrbas; Najbolji mladi stvaralac u kategoriji crtež, u okviru projekta "Perspektive II", Art klinika; Godišnja nagrada za crtež Fakulteta likovnih umjetnosti, Cetinje.


Portfolio Remont


 


 



Datum objavljivanja: 26.02.2011.