Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Slike i crteži Tanje Babić

U sredu 12. marta u 19 sati u Galeriji SKC-a, Kralja Milana 48., otvara se samostalna izložba slika i crteža autorke Tanje Babić. Izložba traje do 28. marta.


 


„U poslednjoj fazi autorka nas odvodi sve dalje i dublje u beskrajni magični i sveprožimajući svet boja na svojim slikama. Reljef i pastuoznost kao da se lagano povlače pred naletima boje i delikatnim harmonijsko-koloritnim odnosima koje ona stvara. Izostavljanjem figurativnosti i realnog predmetnog sveta kao da nam se otkriva druga, naizgled nevidljiva i neopipljiva stvarnost. To mesto je bezbrižno i slobodno, nesputano u izražavanju svojih emocija i najdubljih težnji i kao takvo okrenuto čoveku, humanosti , komunikaciji i razumevanju sveta, možda baš zbog toga što i ono predstavlja realnost za sebe.” J. Jeličić



Slike Tanje Babić jesu slike široke apstrakcije, mnoštva slojeva, upečatljivih boja,  ali pre svega, to su radovi snažnih emocija, bilo da su one ljupke i vesele proizišle iz ružičastih nijansi ili pomalo opskurne, „teških“ boja. Razmišljati i raditi u apstrakciji danas, po svoj prilici, predstavlja privilegiju, ali istovremeno i neophodnost da se čovek odmori od mnoštva simbola, podataka i informacija  kojima nas savremeno društvo zasipa.


 



Datum objavljivanja: 11.03.2014.