Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Slike Dušanke Đapić

U ponedeljak, 7. oktobra u 19. sati u Maloj galeriji ULUPUDS-a, Uzun Mirkova 12., otvara se samostalna izložba slika autorke, Dušanke Đapić.


 


Ova izložba je predstavljena u crtama hiper-realizma sa karakterističnim razigranim polu realnim predelima i oblicima , dolazeći do teme života koji nas tera da se spuštamo na zemlju i gledamo stvari oko sebe jasno, čisto, otvorenim očima, da bi opet sebi dopustili i opravdali prepuštanje lepršavom begu iz jasnoće ali pre svega dopuštanje bega u optimizam i svetlost... Slike stvaraju kod posmatrača osećaj nade i sigurnosti. Stvarane su sa ogromnom energijom, osećajem lepote, boje, prirode, talasa, zelenila, opuštanjem pored reke... Ono sto je najbitnije je otvaranje ka uživanju u slici i različitim oblicima koje vam daruje vaša mašta, zaustaviti pogled i svaki put videti nešto novo.



Dušanka Đapić je rođena u Novom Sadu 1959.godine. Velika ljubav prema crtežu i slikarstvu nije omela u ni ljubav prema tehnici i računarima. Završila srednju masinsko tehničku i posle Višu mašinsku školu. U srednjoj skoli iako dobar đak mašinstva razmišlja da posle druge godine na nagovor profesora Dragoljuba Adžića pređe na akademiju. Nažalost ne uspeva i zatim kreće život sa zaposlenjem i divnom dečicom, vanredne studije Mašinstva Ali vraća se slikarstvu...portretima (pastele i ulje na platnu). Nekoliko grupnih izložbi. Član Udruženja likovnih amatera Novog Sad-a Samostalna izložba 1998. Preko 100 portreta najčešće dece dragih prijatelja i rodbine. Opet pauza pojavom računara...programiranje...dizajn...sajtovi... ali i slike: portreti, priroda i apstrakcije u akrilu sa velikom dozom optimizma.


 



Datum objavljivanja: 07.10.2013.