Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Skulpture i crteži Vuka Ninkovića

U petak 16. marta 2012. godine, u 18 časova, u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji na Gornjem gradu, biće otvorena izložba skulpture i crteža umetnika Vuka Ninkovića u okviru galerijske delatnosti JP „Beogradska tvrđava“.


 


Izložbu možete pogledati do 6. aprila 2012. godine.  Radno vreme galerije je od 10 do 17 časova.



Izložba se sastoji iz dve tematske celine, predstavljene kroz crteže iz serije "Distorzija napredka" i izložene skulpture, koje svaka na svoj način, prilaze temi unutrašnje refleksije čoveka, kao procesa stvaranja i asimilacije. Ovakvim pojedinačnim pristupom umetnik nastoji da ispita čoveka i njegovo postojanje, pa se tako ova dva vizuelno različita koncepta zapravo spajaju u jednoj glavnoj ideji.



Crteži iz serije "Distorzija napretka", koji se bave gubitkom čovekovog identiteta i bela lagana prostorna instalacija, sastavljena od nekoliko slojeva, postavljeni ispod teškog svoda od cigle nastoje da u interakciji sa prostornim okruženjem daju novu vizuru Unutrašnjoj Stambol kapiji.



Vuk Ninković je rođen je 1987. u Beogradu. Završio je master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku, u klasi profesora Jovana Sivačkog. Stipendista je Fonda za mlade talente Republike Srbije u 2008/9. i 2010/11. godini. Učestvovao je na više grupnih izložbi i radionica u zemlji i inostranstvu. Član ULUS- a je od 2012. godine.


 



Datum objavljivanja: 15.03.2012.