Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

SIGNUM

U četvrtak, 21. oktobra u 19 časova u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, otvara se izložba pod nazivom, "SIGNUM". Kustos izložbe je Milica Cukić, muzejska savetnica MPU.

 


Izložba pod nazivom SIGNUM bavi se stvaralaštvom profesora Škole za dizajn u Beogradu, i to od njenog osnivanja 1963. godine do ovih dana, kao i uticajem koji su oni imali na niz generacija talentovanih učenika.


Izložba se sastoji od oko 100 radova  70 profesora svih generacija i svih odseka škole i jednostavno predstavlja smotru "dobrog dizajna". Generacije profesora su svojim predanim radom doprineli stvaranju osobenog karaktera koji ima škola. Njihov entuzijazam i dobre namere osećaju se i danas kada nove generacije profesora nastavljaju istim putem.


Škola za dizajn u domenu svoga rada i delatnosti, obrazovanjem mladih i talentovanih ljudi, pružajući im kvalitetna tehnička i estetska saznanja, daje maksimalan doprinos društvu. Najvažniju ulogu u tom procesu preuzeli su na sebe sjajni pedagozi od Miroslava Fruhta, Ninele Pejović, Miloša Gvozdenovića i Ljubomira Pavićevića - Fisa, sve do aktivne generacije nastavnika. Osim što su bili i ostali nezaboravni učitelji, oni su i sami dali veliki stvaralački doprinos razvoju srpskog dizajna o čemu svedoči ova izložba.


 


 Portfolio Muzej primenjene umetnosti


 


Datum objavljivanja: 19.10.2010.