Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

She-walk / Rebus sic stantibus

Projekcija - instalacija dva video rada, Tanje Ristovski Theuretzbacher: "She-walk / Rebus sic stantibus", u petak, 10. jula u Magacinu u Kraljevića Marka 4 u 19 časova.

 


Tanja Ristovski Theuretzbacher je skulptorka i video umetnica koja je posle postdiplomskih studija na Umetničkoj akademiji u Beču u klasi Micelangela Pistoletta, nastavila da živi i radi u Beču. Njen rad je personalan, angažovan i politički. Postavlja pitanja identiteta u kontekstu života i rada u Evropskoj Uniji. Učestvovala je na mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu, od kojih svakako terba navesti Bijenale 1999. u selekciji Haralda Szeemanna.


"SHE-WALK" (2005.)

Čin penjanja ima sve vreme istu nameru - nameru stizanja, premošćavanja intervala, onoga "između". Razlika između penjanja i spuštanja, napred i unazad u performansu, reflektuje mogućnosti  po-stajanja.


"REBUS SIC STANTIBUS" (2008)

"Rebus sic stantibus" je klauzula iz rimskog prava koja je sadržana u svakom ugovoru kao prećutni uslov da ugovor ostaje na snazi ukoliko se sve suštinske okolnosti između strana koje sklapaju sporazum ne menjaju. Klauzula omogućava promenu ugovora ako se odlučujuće okolnosti koje čine osnovu ugovora promene.


 


Datum objavljivanja: 09.07.2009.