Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

SFRJ dizajn

Kulturni centar GRAD započeo je rad na objavljivanju do sada jedinstvene i obimne štampane zbirke pod nazivom "SFRJ dizajn".

 


Ideja ove knjige je da na jednom mestu predstavi jednu zanimljivu epohu u životu sada nepostojeće zemlje i to kroz njen lepši deo - dizajn. Kako su izgledali šamponi za kosu, automobili, predmeti za kuću, logotipi fabrika, omoti ploča i filmski plakati u periodu od 1943. pa sve do 1991. godine biće između korica ovog do sada prvog izdanja koje se sveobuhvatno bavi ovom temom. S jedne strane, želimo da od zaborava vremena sačuvamo zlatni period jednog društva, a opet da budućim generacijama u jednoj knjizi predstavimo vizuelni identitet države koja je neslavno završila.


Ovim putem pozivamo i sve Vas koji posedujete zanimljive predmete ili fotografije iz ovog perioda da se priključite realizaciji ovog izdanja. Sve dodatne informacije možete dobiti putem mail adrese sfrjdesign@culturalfront.net.


Obajvljivanje knjige je planirano za proleće 2012. godine a u saradnji sa partnerima promocije će biti održane u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Skopju, Podgorici, Prištini i Novom Sadu.


 


Datum objavljivanja: 02.05.2011.