Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Savremena umetnost Srbije i Austrije

Galerija U10 poziva na otvaranje izložbe “Contemporaneity and Crisis–savremena umetnost iz Srbije i Austrije” u četvrtak, 17. decembra. Grupna izložba, kustosa Branislava Mihajlovića i Dietmara Unterkoflera, bavi se aktualnim umetničkim pozicijama u Austriji i Srbiji.


 


Ova grupna izložba, kustosa Branislava Mihajlovića i Dietmara Unterkoflera, se bavi aktualnim umetničkim pozicijama u Austriji i Srbiji. Ona se fokusira na postavljanje pitanja o neposrednoj stvarnosti u relevantnim sredinama (političkim, društvenim i estetskim) i njihovu refleksiju kroz umetnost. Selekcija radova prikazanih na ovoj izložbi imaju za cilj podsticaj diskursa o uslovima savremene umetnosti  u različitim kulturnim kontekstima. Samim tim i kritička razmišljanja o izazovima stvaranja u doba umetničke krize, koje dolaze kao dati glas.



Umetnici koji izlažu su: Dušan Rajić, Goran Micevski, Hannes Zebedin, IEFS kolektiv (Ursula Kiesling, Maki Stolberg), Ivan Šuletić, Kairus kolektiv (Andreas Zingerl, Linda Kronman), Maja Đorđević, Maria Anwander, Olivier Hölzel i Saša Tkačenko. Njihovi radovi pokazuju skice konkretnih strategija, dvosmislenosti i ograničenja emancipatorske umetničke prakse koja se nalazi interakciji učešća, kritike i krize.



Za stimulaciju međusobnog dijaloga i poređenje sličnosti i razlika između relevantnih kulturnih okruženja u Austriji i Srbiji, oraganizovano je vođenje kroz izložbu praćeno sa otvorenim razgovorom sa umetnicima u petak, 18. decembra 2015.



Kroz ovu izložbu i projekat, Austrijskijski kulturni forum u Beogradu koji nastavlja intezivnu saradnju sa Srbijom kroz program Godina Kulture 2015, Austrija – Srbija.





"Contemporaneity and Crisis - contemporary art from Austria and Serbia”

Otvaranje: 17. decembar 2015. u 19h

Vođenje kroz izložbu i razgovor sa umetnicima: 18. december 2015. u 18h



Vreme trajanja izložbe: od 17. do 27. decembra 2015.

Radno vreme: od utorka do subota od 13 do 21 sati, nedeljom i ponedeljko - zatvoreno



Adresa: Galerija U10, Kosovke devojke 3, 11000 Belgrade



Links:

Gallery U10 Website: http://www.u10.rs/

Gallery U10 on Facebook: https://www.facebook.com/U10page/?fref=ts


 



Datum objavljivanja: 14.12.2015.