Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Saša Marjanović: Igraonica

U utorak 14. maja u galeriji "U podrumu" na Kosančićevom venacu u 20.h, otvara se samostalna izložba slika Saše Marjanovića pod nazivom "Igraonica". Izložba traje do 17. juna, 2013. godine.


 


Na izložbi "Igraonica", Saše Marjanovića biće izloženi radovi u tehnici ulja na platnu koji za temu imaju prizore iz detinjstva. Ove različite slike iz svakodnevnog života deteta predstavljaju scene izgrađene zrelim slikarskim jezikom koje plene začudnom, onoričnom aurom i atmosferom. Prikazana ulja na platnu posmatraču daju slobodu tumačenja, kao i pronalaženje paralele sa sopstvenim sećanjem na detinjstvo.  Izložbu kurira Slavica Obradinović, istoričar umetnosti.



Saša Marjanović (Majdanpek, 1976.) diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2004. godine, a 2009. je dobio diplomu Magistra na istom fakultetu. Član je ULUS-a. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama. Dobitnik je nekoliko nagrada: 2010 – GRAND PRIX X međunarodnog bijenala umetničke minijature, Gornji Milanovac; 2000 – Nagrada FLU za najbolji crtež.


 



Datum objavljivanja: 07.05.2013.