Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Sandra Božić: R.I.P. Sandra Božić

Performans Sandre Božić, "R.I.P. Sandra Božić /sahrana" izvešće se u okviru Mikser festivala 11.Juna u 17 h. Autor i izvođač: Sandra Božić.


 


"R.I.P. Sandra Božić - Sahrana" Vreme: Subota 11. Jun 2016 u 17 h., Mesto: Mikser festival 2016., u multi koncept baru Zavod i Beo_Project galeriji, Kraljevića Marka1, Beograd Trajanje: 20 minuta



Performans govori o čoveku u trenutku ove2016.godine, 11.juna. Performans je posvećen moći jednog čoveka. Govori o tome kolika je moć pojedinca. Performans postavlja pitanje da li je moć svakog čoveka samog ista. I takođe daje odgovor da jeste. Govori o tome da čovek ceo život radi, i kad nema posao – radi, ot ome kako jedino u nekim slučajevima jednostavno nema para za njega takvog. Postavlja izbor coveka kao osnovnu ljudsku potrebu i osećaj i konačnu odluku izbora čoveka koji će radije živeti svoj život po svaku cenu, i umiranja, nego ne. Konačno, glavna tema performansa i ono što postavlja je pitanje i priča opravim vrednostima u ovom trenutku. Autor i izvodjač Sandra Božić.


Sandra Božić je performans umetnik. Njen profesinalni rad se zasniva na performans umetnosti sa realizacijom preko 20 autorskih performansa izvedenih širom sveta. Njeni performansi su bili izvedeni na internacionalnim festivalima i izložbama u Berlinu, Hanoveru, Napulju, Zagrebu, Mostaru, Sarajevu, Beogradu... Imala je više samostalnih izložbi.


 



Datum objavljivanja: 07.06.2016.