Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Sandra Božić: Konferencija (performans)

Beo_Project Vas poziva na performans “Konferencija Sandra Božić“ autora Sandre Božić. Performans će biti izveden u multi-koncept baru Zavod u ulici Kraljevića Marka 1, u petak 30.oktobra u 18h.


 


Glavna tema je ispitivanje psihičkih granica čoveka u današnje vreme, sa današnjim uslovima i sadržajem života. Performans postavlja pitanje izbora, želje, kao i mogućnosti i navika kao pokretača i vodilje svakodnevnog života danas. Da li su stvarno zastupljeni i da li se koriste na prirodan način čoveka?



Sandra Božić je arhitekta i umetnik iz Beograda. Njen umetnički rad se zasniva na ispitivanju psihičkih granica kroz performans umetnost, instalaciju i  arhitekturu. Sa autorskim projektima učestvovala je na festivalima i izložbama u Italiji, Nemačkoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.  Realizovala je nekoliko samostalnih izložbi.



Beo_Project je nastao kao jedan od prvih internacionalnih umetničkih udruženja u Beogradu. Tim čine direktor kustos Zara Audiello, i umetnici i arhitekte Dragan Strunjaš i Sandra Božić. Beo_Project  želi da bude mesto koje spaja internacionalni umetnički svet sa Balkanom. Sa svojim timom Beo_Project predstavlja platformu  u okviru koje se razmenjuju i prepliću različite umetničke discipline. Glavna ideja je da postoji prostor za umetnike i kustose koji omogućava zajednički rad na idejama, izložbama  i nastupima.



http://sandrabozic.weebly.com/

https://www.facebook.com/BeoProject


 



Datum objavljivanja: 27.10.2015.