Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ruth Bianco: Soho

U petak, 26. juna u Galeriji Remont, Trg Republike, otvarena je izložba autorke Ruth Bianco (Malta). Na izložbi koja traje do 17. jula, biće prikazana video instalacija "Soho".

 


SOHO video instalacija prvi put je predstavljena u okviru grupne izložbe The Philosophical Brothel (po originalnom nazivu Pikasove slike Les Demoiselles d’Avignon, 1907). Izložba je za glavni motiv imala fenomen dekomponovanja vremena, prostora i procesa u savremenoj praksi, 100 godina nakon Pikasovih Gospođica.


U kvartu poznatom po trgovini sexom video radovi - SOHO dokumentuju maskiranu realnost i zavođenje koje samo po sebi postaje objekat trgovine. Ljigava atmosfera tržnice ljudskih tela dočarana je načinom na koji su radovi snimani. Jedan od filmova snimljen je kamerom, delimično skrivenom, u porno radnjama, a drugi beleži scene sa ulica Sohoa, londonske četvrti "crvenih fenjera". Fragmentarnost i multi-dimenzionalnost kubizma konceptualno su transponovani u manipulacije pokretnim slikama i načinima njihovih projekcija.


http://www.ruthbianco.com/Soho_Clip.html


 


Ruth Bianco (Valeta, Malta)


2005. Doktorske i magistarske studije - University of Kent at Canterbury / University College for the Creative Arts, Velika Britanija. Ruth Bianco u svom radu prvenstveno se bavi istraživanjima u oblasti digitalnih i kombinovanih medija, videa, instalacija i crteža. Kao gostujući profesor angažovana je na Univerzitetu u Kanterberiju i Univerzitetu Malte. Živi i radi na relaciji Malta – velika Britanija.


www.ruthbianco.com

 


Portfolio Remont


Datum objavljivanja: 28.06.2009.