Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Restauracija Nataše Kokić

U sredu, 19. avgusta u 20 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda otvara se samostalna izložba crteža autorke, Nataše Kokić, pod nazivom, "Restauracija". Izložba se može pogledati do 30. avgusta.

 


Novi ciklus crteža rađenih grafitom na papiru mlade beogradske umetnice nastao je u maniru crtanja po motivima sa fotografija različitog porekla i žanra: od porodičnih fotografija sa venčanja i događaja iz sopstvene porodice , fotografisanog političkog događaja sa tv ekrana, fotografija iz novina sa slikama društvenih događaja i ličnosti. Fotografski predložak je biran na osnovu vizuelnih senzacija koje na umetnicu ostavljaju gestovi učesnika dogadjaja, atmosfera ili ukupan utisak "slike". Prenošenjem ovih kolektivnih prizora u lični doživljaj, pratimo pretvaranje scena iz javnog života u sferu privatnosti, prizore iz svakodnevne popularne kulture koji ulaze u umetnost.



Nataša Kokić (Beograd,1979) diplomirala je i magistrirala slikarstvo na FLU u Beogradu. Do sad je izlagala na 7 samostalnih izložbi u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu. Učestvovala je na grupnim izložbama i manifestacijama u Srbiji, Austriji, Finskoj i Nemačkoj. Boravila je na usavršavanju u Rejkjaviku (Island), 2006. Dobitnica je Nagrade za crtež na FLU, i godišnje nagrade Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolaraca, 2006. Bila je u najužem izboru od 5 mladih umetnika iz Srbije za internacionalnu nagradu Kompanije Henkel 2008.


Portfolio Kulturni centar Beograda


 


 


Datum objavljivanja: 17.08.2009.