Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Renoviranje u Gradu

"Renoviranje u Gradu"- održivi dizajn 21. novembar, 20 časova - otvaranje izložbe . 22. novembar, 18 časova - Održivi dizajn - Floris Hovers i Studiomold (predavanje). Izložba se može pogledati do 28. novembra.

 


Studiomold su osnovali Brendan Young i Vanessa Battaglia 2003. Ubrzo po osnivanju svetska javnost ih je upoznala zahvaljujući radu sa lokalnim i internacionalnim klijentima. Oboje su školovani industrijski dizajneri, a svoj portfolio ubrzo su obogatili i projektima dizajna interijera, bašti i grafičkog dizajna. Pored činjenice da su uvršteni među top 10 dizajn studija budućnosti na destoj godišnjici 100% Design London, Studiomold je stekao reputaciju kreativnih vizionara i kroz niz predstavljanja uključujući New York, Milano, Paris i London. Njihov rad je publikovan u velikom broju knjiga kao i u svim poznatim časopisima koji se bave dizajnom i enterijerom a deo je kolekcija prestižnih izložbenih prostora kao što su V&A i MOMA. Dizajnirane predmete za kućnu upotrebu radili su za klijente kao što su John Lewis i Next Home. Takođe imaju i sopstvenu kolekciju proizvoda koja obuhvata osvetlenje, nameštaj i kućne dodatke.


www.studiomold.co.uk


Floris Hovers je studirao na Design Academy Eindhoven. Njegov završni rad, plehani orman i stolica povezana samo jednim kanapom, izložena je na izložbenim sajmovima u Amsterdamu, Milanu i New York-u. "Sećanje je važna polazišna tačka u mom radu." Mnogi njegovi radovi imaju veze sa objektima, ljudima i događajima iz bliske prošlosti. Floris Hovers zaljubljenik je u dizajn 50’ i 60’ godina i ta ljubav se ogleda u dizajnu auta koji podsećaju na poznate "Dinky Toys". Floris Hovers živi i radi u Brabant, u južnoj Holandiji.


www.florishovers.com


 


Datum objavljivanja: 18.11.2009.