Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Rekonstrukcija Narodnog muzeja

Javana diskusija i predstavljanje kataloga radova učesnika Konkursa za idejno rešenje rekonstrukcije Narodnog muzeja u Beogradu. Subota 11. decembar 2010. godine u 12 časova, atrijum Narodnog muzeja u Beogradu

 


Nakon predstavljanja rezultata Konkursa i proglašenja prvonagrađenog projekta u atrijumu Muzeja je 28. novembra otvorena izložba svih radova koji su učestvovali na Konkursu za idejno rešenje rekonstrukcije Narodnog muzeja u Beogradu. Konkurs je pokazao da postoje mnogobrojne domaće arhitekte visokih potencijala i istančanog senzibiliteta koji su ponudili inovativna i raznovrsna idejna rešenja buduće rekonstrukcije Narodnog muzeja u Beogradu. Uvidom u izložene radove posetioci su u prilici da sagledaju ne samo kreativne vizije novog-starog Muzeja, već i različita shvatanja onoga što Muzej danas predstavlja, ali i inovativne doživljaje Muzeja sutrašnjice.


Kako je praksa da konkurs i izložbu prati adekvatno opremljen katalog, u subotu, 11. decembra u 12 časova, u atrijumu Muzeja biće predstavljen kataloga svih radova učesnika dvostepenog Konkursa koji će nam na još jedan način prezentovani inovativna arhitektonska, funkcionalna, konstruktivna i tehnička rešenja rekonstrukcije Narodnog muzeja.


Ovom prilikom biće upriličena javna diskusija o nedavno završenom Konkursu te pozivamo sve zainteresovane da dođu u Muzej i saznaju koliko je delikatan i zahtevan zadatak imao trinaestočlani žiri Konkursa. 


 


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


Datum objavljivanja: 08.12.2010.