Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Re-C/K/O-De Branke Kuzmanović

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda , Knez Mihailova 6, u sredu 25. novembra, u 19 sati otvara se izložba Re-C/K/O-De Branke Kuzmanović . Izložba će trajati do 13. decembra, 2009. godine.

 


Interesovanja Branke Kuzmanović kreću se od analize prostora i percepcije prostornih odnosa do istraživanja u polju materijala i medija. Na izložbi će biti predstavljeno deset digitalnih printova koji su nastali u periodu od 2006. do danas. Oni predstavljaju niz snimaka građevina privremenog tipa na kojima ova umetnica ispituje situacije unutar same konstrukcije, njena različita stanja, promene u toku njenog nastajanja, prilagodljivost vremenu i materijalu. Reč je o posebnom tipu arhitekture velikih prostora, o građevini koja se razvija u fazama: dobija prvo bazu, zatim oblike, prilagođava se potom funkciji, da bi, posle izvesnog vremena, doživela dekonstrukciju i onda se ponovo konstruisala na nekom drugom mestu. Estetika građevina i prostora, kao i vreme u kojima se oni podižu i traju, jeste jedna od inspiracija za istraživanja kojima Branka Kuzmanović pristupa. Naziv izložbe Re-C/K/O-De pojašnjava načine odvijanja procesa kojima se umetnica bavi u svom radu poslednjih desetak godina, a reč je o rekonstrukciji - konstrukciji - dekonstrukciji. 


Branka Kuzmanović (1967, Pariz) je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (Odsek slikarstva), kod profesora Čedomira Vasića. Na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu radi od 1998. Član ULUS-a od 1995. Učestvovala je na brojnim simpozijumima i kolonijama kod nas i u inostranstvu. Stipendista Gete Instituta, DAAD-a, KulturKontakt Austrije. Izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. 


Izložba će biti otvorena do 13. decembra 2009. godine.


Radno vreme galerije: 10 - 20 sati; ponedeljkom zatvoreno.




Portfolio Kulturni centar Beograda


 


Datum objavljivanja: 23.11.2009.