Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Razgovori o scenskom dizajnu

Razgovori o scenskom dizajnu - Darinka Mihajlović i Draško Adžić, utorak, 5. maj 2015, 18.h, Muzej primenjene umetnosti, Galerija Žad, Vuka Karadžića 18, Beograd.

 


Darinka Mihajlović (Aleksandrovac, 1988) je kostimografkinja. Radila je kostime za više predstava i filmova. Bavi se i scenografijom i vizulenim umetnostima.Učestvovala je na više grupnih izložbi i radionica u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade fonda “Aleksandar Tomašević”.





Draško Adžić (Beograd, 1979) je kompozitor. Komponovao je za veći broj pozorišnih predstava, kratke, dokumentarne i dugometražne filmove, televizijske programe, izložbe i performanse. Dobitnik je više priznanja, među kojima je i Sterijina nagrada za originalnu muziku.


Darinka Mihajlović i Draško Adžić nastupiće na Praškom kvadrijenalu 2015. godineu okviru nacionalne selekcije, sa zajedničkim radom pod nazivom „Institucija“.



Ciklus „Razgovori o scenskom dizajnu“ predstavlja treću seriju događaja nakon ciklusa „Šta je scenski dizajn?“ 2013. i „Dijalozi o scenskom dizajnu“ 2014. godine, koju vode nastavnici studijskog programa Scenska arhitektura, tehnika i dizajn sa Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. U ovom ciklusu biće predstavljeni učesnici nacionalne i studentske selekcije Srbije za Praškom kvadrijenalu 2015. godine, članovi kustoskog tima, programskog saveta i komesari. Kvadrijenale je jedna od najznačajnijih svetskih manifestacija posvećenih scenografiji, scenskom dizajnu, arhitekturi i prostoru u scenskoj umetnosti. Gosti ciklusa, istaknuti i budući stvaraoci, razgovaraće o nastupu Srbije na ovoj manifestaciji i svom stvaralačkom odnosu prema različitim oblastima umetničkog i kustoskog delovanja i scenskog stvaralaštva.



<http://www.scen.uns.ac.rs> www.scen.uns.ac.rs


 


Datum objavljivanja: 05.05.2015.