Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Raskršće

U Valjevu se, od 15. do 19. jula održava prvi internacionalni festival umetnosti mladih, RASKRŠĆE. Pored više drugih, najveće interesovanje izaziva radionica parkura, a vode je najeminentniji majstori iz Francuske, koji su radili na filmovima Luja Besona.

 


Izložba umetnika iz Srbije i Grčke


Pored radionice, u okviru "VIZUELNIH UMETNOSTI",  prvog dana festivala biće otvorena i izložba koja će predstaviti mlade stvaraoce iz Atine, Beograda  i Valjeva.


Cilj izložbe je da se prezentuju najrazličitiji pristupi vizuelnom stvaralaštvu u opsegu od klasičnog slikarskog medija, različitih pristupa crtežu do novomedijske produkcije u vidu instalacija i video-radova. Namera je da se poboljša uvid lokalne zajednice u savremena umetnička kretanja i da se poboljša komunikacija između mladih umetnika iz zemlje i inostranstva. Izložba će se održati u nekoliko gradskih zatvorenih i otvorenih prostora. Izlagači ce biti mladi umetnici sa Atinske i Beogradske akademije, kao i mladi stvaraoci iz Valjeva.




Grupa mladih umetnika će inicirati nekoliko javnih aktivnosti u oblasti vizuelnih umetnosti koje bi sve bile usmerene na ostvarivanje pomenutih ciljeva projekta:


Atina: Lefteris Kiou, Christin Gousia, Alice Pappas, Maria Karathanou i Natalija Romanović

Beograd: Jasmina Damnjanović, Milan Antić i Nikola Grozdanović

Valjevo:  Tamara Pantić, Vlada Pantelić, Nikola Romanović, Željko Vitorović i Ana Stanković


Više o RASKRŠCU na www.raskrsce.com


 


 


 


Datum objavljivanja: 13.07.2009.